Det borde vara lagligt att döda

Detta inlägg kan kanske uppfattas som provocerande. Det är meningen…

Vi lever i ett samhälle som genomsyras av dubbelmoral.
 
Ät godis även om det kan ge dig hål i tänderna.
Men det gör inget för det är bara att du borstar tänderna.
Du kan också bli tjock av det. Men det gör inget för det finns bantningspiller och magsäcksoperationer.
 
Drick alkohol.
Du kan bli beroende av det och förstöra din lever och hjärnan kan sluta utvecklas om du börjar dricka tidigt. Om du dessutom är en person som har svårt för att veta din gräns när det gäller alkohol så kan det sluta med att du skadar dig själv, andra och förlorar ditt hem, ditt arbete och dina nära och kära. Men det gör inget för du kan få hjälp från Soc, från sjukvården, från psykvården. Kanske behöver du bo på gatan ett tag då resurserna för att få hjälp är begränsade, men det är väl helt okej.
 
Kriga för ditt land.
Men nåde dig om du dödar en människa på gatan. Det är olagligt. Dessutom finns det risk att du får posttraumatisk stress efter att du har deltagit i krig. Men det gör inget. Du får all hjälp du behöver från vården. Eller får du verkligen det? Vad är det för skillnad på att döda en människa i krig och att döda någon på gatan? Är skillnaden det att det är okej att du dödar när du försvarar ditt land men aldrig när du försvarar dig själv? Varför vill ingen politiker eller president förbjuda mord i sin helhet, oavsett om man krigar eller inte?

Jag undrar också vilket land som är ditt? Var går egenligen gränsen för var ditt land slutar och ett annat land börjar? Har du sett gränserna på riktigt eller bara på en karta? Hur vet du att gränserna faktiskt finns? Är inte jordens alla länder egentligen ett och samma land, bara att vi råkar prata olika språk eftersom landmassorna delade på sig?
 
 
Titta på porr.
Men undvik att känna känslor, särskilt om du är man. Det är ju dumt att lära känna sig själv, och otäckt. Om du känner dig själv så blir du också svårare att manipulera. Så fortsätt stänga av dina känslor. Det blir bäst så. När du sedan tycker att allt blir för jobbigt så kan du vända dig till vården, som visserligen har begränsade resurser. Men det gör väl inget att du får vänta ett tag…
Det kan hända att det sker en och annan våldtäkt. Men det gör inget. Offren får hjälp, om det finns resurser. Gärningsmännen blir dömda, om polisen hinner med att ta fast dem och om domstolen bedömer att det finns tillräckliga bevis.
 
Ta kontakt med minderåriga och prata sex.
Faktum är att det är fullt lagligt att göra det. Barnen tar ju ingen skada av det, eller hur… Eftersom det inte finns någon lag som förbjuder dig att prata sex med minderåriga så gör det inget. Om du skulle åka fast, vilket du sällan gör, så blir du snart fri igen. Och kan göra samma sak igen. Eftersom det är helt okej enligt lag.
 
 
Jag vill betona att jag i texten ovan har använt mig av ironi på flera ställen. Så ni som tror att jag är för t.ex. krig, våldtäkter eller barnpornografi – ja, då har ni inte förstått min ironi…
 
 
 
 
Jag läser och tittar väldigt sällan på nyheter. Anledningen är att jag inte vill mata mig själv med all negativitet som finns i vårt samhälle. Det handlar verkligen inte om att jag inte bryr mig eller att jag inte vill se. Det handlar bara om att jag inte vill smutsa ner min själ med den låga energin. Dock behövs det ibland att skit uppmärksammas. 
 
Jag skrev detta inlägg därför att jag idag, för ovanlighetens skull, bläddrade igenom en nyhetstidning. Där hittade jag en annons för alkohol. (Den på bilden ovan) Därav att jag blev påmind om hur mycket dubbelmoral som finns i vårt samhälle. Hur mycket skit vi faktiskt tar del av, både omedvetet och medvetet. Skit som är långt ifrån bra för oss.
 
Varför finns det ingen högt uppsatt ledare som vill gå till botten med att försöka lösa grundorsaken till de problem som existerar? Varför skrapas det oftast bara på ytan eller sätts på ett plåster för att mildra symptomen? Har det något med pengar och makt att göra?
 
Sex säljer.
Droger (däribland t.ex. alkohol) säljer.
Krig säljer.
 
Jag säger inte att alkohol måste förbjudas. Men det skapar en hel del problem i vårt samhälle. För min del skulle det lika gärna kunna tas bort. Men jag tror att väldigt många inte skulle kunna leva utan det. Vad säger det egentligen...? 
 
Sex ska absolut inte förbjudas. Men det behöver lyftas fram som det intima och vackra det egentligen är.
 
Krig… Ja, vad säger man…
Något som jag ofta har sagt till andra är att jag med glädje skulle förstöra alla vapen som någonsin existerar. Sedan skulle jag ge alla som vill kriga varsitt paintball-vapen. För ärligt, att leka krig kan vara ganska roligt. Men det kan väl stanna där, vid just bara en lek
 
Vi kan inte förändra världen snabbt. Men vi kan förändra den lite i taget, en människa i taget. Och det hela börjar hos dig. Det är när du börjar lära känna dig själv, när du börjar våga känna och när du börjar våga vara människa – med allt vad det innebär… Ja, då börjar saker och ting ske…
 
Jag avslutar detta inlägg med att citera en mening från en T-shirt som jag har beställt från Orange Day (en global kampanj som syftar till att öka allmänhetens medvetenhet om problemet med våld mot kvinnor och barn):
”SKA DE VA SÅ JÄVLA SVÅRT ATT BARA VA SNÄLL?!”